Techniek leuk? Dat weet je na Techniekdag Rivierenland – Het Kontakt (Techniekdag Rivierenland)

REGIO • VNO-NCW Midden, Riverland Tech Explorers en Van Dillen Bouwgroep organiseren op zaterdag 25 mei 2024 een Techniekdag in Rivierenland.

Dit doen ze samen met regionale partners en het bedrijfsleven. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn deze partijen te gast bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg. Op de Techniekdag kunnen jongeren van acht tot veertien jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is.

Spelenderwijs
Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met techniek.

Aanmelden Techniekdag
De partijen nodigen standhouders graag uit om dit evenement tot een succes te maken. Standhouders die een bijdrage willen leveren aan het enthousiasmeren van jongeren voor techniek kunnen zich gratis aanmelden voor 20 april 2024 via de website www.techniekdag.nl. Vol is vol.

Afbeelding persbericht Het Kontakt

Tweeduizend bezoekers
De stand voor bedrijven is gratis. De verwachting is dat er zo’n tweeduizend bezoekers komen. Mocht men twijfelen over een activiteit, dan kan men contact opnemen door te mailen naar dijkhof@vno.ncwmidden.nl of kijk voor inspiratie op www.techniekdag.nl/inspiratie-voor-activiteiten-techniekdag.

Vervolg: TechniekToer
Riverland Tech Explorers geeft in samenwerking met bedrijven uit de regio de Techniekdag Rivierenland een vervolg. Dit gebeurt in de vorm van de open bedrijvendag TechiekToer!

Tijdens de Techniekdag Rivierenland doen jongeren allerlei leuke activiteiten. TechniekToer borduurt daarop voort zodat jongeren bij een bedrijf het verband zien tussen die leuke activiteiten en de bedrijfsactiviteiten. Zo komen ze écht om in aanraking met het vak.

Bedrijven zijn van harte uitgenodigd om de deuren te openen op zaterdag 22 juni van 10:00 tot 16:00 uur. Jongeren krijgen die dag de mogelijkheid om het bedrijf van binnen te ervaren. Bedrijven hebben de kans om hun toekomstige medewerker(s) te ontmoeten. Bovendien wordt het enthousiasme voor de techniekopleidingen zo groter.

Aanmelden TechniekToer
TechniekToer werkt op basis van inschrijving. Jongeren schrijven zich tijdens de Techniekdag in bij de bedrijven die ze willen ervaren. Op basis van het aantal inschrijvingen bepaalt men of het bedrijf op zaterdag 22 juni de deuren opent.

Deelnemende bedrijven verzorgen vervolgens een inspirerend moment in het technisch bedrijf. Als men hierbij tips nodig hebt, kan dat. Meedoen aan TechniekToer? Aanmelden via www.riverlandtechexplorers.nl/techniektoer

Foto bij persbericht Het Kontakt