Algemeen

1. Wat is de Techniekdag?

De Techniekdag wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden en regionale partners. Tijdens de Techniekdag maken jongeren tussen de 8 en 14 jaar op een interactieve manier kennis met techniek. Bedrijven en onderwijsinstellingen organiseren doe-activiteiten om hen te inspireren voor een toekomst in de techniek.

2. Waarom zou ik als bedrijf/onderwijsinstelling deelnemen aan de Techniekdag?

Door deel te nemen, draag je bij aan de toekomst van techniek en laat je jongeren op een speelse manier kennismaken met jouw sector. Bovendien biedt het een mooie kans om jouw bedrijf of onderwijsinstelling onder de aandacht te brengen bij jong talent, ouders en scholen. Lees hier meer waarom je standhouder wil worden!

3. Wat verwacht de Techniekdag van het bedrijf/onderwijsinstelling als standhouder?

Elke standhouder verzorgt een doe-activiteit waarbij jongeren zelf aan de slag kunnen met techniek. Daarnaast regel je zelf de benodigde materialen en bemanning voor je stand.

4. Zijn er kosten verbonden aan deelname als standhouder?

Deelname is volledig gratis. Wij bieden een standruimte, een gratis lunch en ondersteuning bij het bedenken van een doe-activiteit.

Aanmelden

5. Tot wanneer kan ik mijn bedrijf/onderwijsinstelling aanmelden als standhouder?

Voor alle Techniekdagen geldt: je kan je aanmelden als standhouder tot uiterlijk twee weken vóór de eventdatum. Maar let op, vol = vol!

6. Hoe kan ik mijn bedrijf/onderwijsinstelling aanmelden als standhouder?

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op onze website, onder het menu-item “Aanmelden als standhouder“.

7. Ik heb mijn bedrijf/onderwijsinstelling al aangemeld voor Techniekdag [X], ik wil ons ook aanmelden voor Techniekdag [Y]. Kunnen jullie de aanmelding dupliceren of moet ik ons nogmaals aanmelden?

Wij kunnen jouw aanmelding helaas niet dupliceren. We vragen je om het aanmeldformulier nogmaals in te vullen voor desbetreffende Techniekdag.

8. Kunnen we als bedrijf meerdere stands reserveren?

Nee, om alle bedrijven een eerlijke kans te geven op een stand, is het niet mogelijk om meerdere stands te reserveren. Voor onderwijsinstellingen geldt een uitzondering: zij mogen per opleiding of afdeling een stand boeken. Denk hierbij aan afdelingen zoals ICT, houtbewerking, mechatronica of logistiek.

Tijdens de Techniekdag

9. Mag ik of iemand van mijn personeel zijn/haar huisdier meenemen naar de Techniekdag?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan op de Techniekdag. Dit om de veiligheid en het comfort van alle bezoekers te waarborgen. Uitzondering hierop zijn hulphonden of andere assistentiedieren, mits deze duidelijk herkenbaar zijn. Wij vragen mensen met een hulphond om vooraf contact met ons op te nemen, zodat we passende voorzieningen kunnen treffen.

10. Met hoeveel jongeren moet ik rekening houden in onze stand tijdens de Techniekdag?

Dit kan variëren per locatie en moment van de dag, maar ook hoeveel jongeren tegelijk de doe-activiteit kunnen uitvoeren in jullie stand. Daarom vragen wij je om zelf een inschatting te maken van hoeveel jongeren er gedurende de dag voor je doe-activiteit langs kunnen komen. Meestal moet je rekening houden met zo’n 350-400 jongeren.

11. Wat mogen we meenemen naar onze stand?

Je mag materialen meenemen die je nodig hebt voor jouw doe-activiteit, zoals gereedschap, materialen, proefopstellingen en informatiemateriaal. Maar denk ook aan tafels, stoelen, eventueel een laptop of beeldscherm, stekkerdozen, opladers etc. Zorg ook voor voldoende bemanning om de kinderen te begeleiden.

12. Wat mogen we niet meenemen naar onze stand?

– Gevaarlijke of schadelijke stoffen

– Materialen die niet geschikt zijn voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar

– Commerciële verkoopmaterialen (de Techniekdag is geen beurs)

– Eet-en drinkwaren (ook niet voor de bezoekers)

13. Hoeveel personen mogen we meenemen?

Dat verschilt per locatie, maar zorg ervoor dat je voldoende begeleiders hebt. Wij adviseren om zelf een goede inschatting hiervoor te maken, maar mochten jullie hier hulp bij nodig hebben kan je contact met ons opnemen.

14. Wanneer krijgen we een briefing over de Techniekdag?

Uiterlijk twee weken voorafgaand de Techniekdag ontvang je een standhoudersbriefing per e-mail met de exacte planning en informatie. Lees deze hele briefing goed door!

15. Wanneer zijn de opbouw-en afbouwtijden?

De opbouw en afbouwtijden verschillen per Techniekdag. Je ontvangt hierover uiterlijk twee weken van te voren een standhoudersbriefing per e-mail met de exacte planning. Meestal geldt:

Opbouw: vrijdagmiddag (dag voorafgaand Techniekdag) en zaterdagochtend (op de dag zelf).

Afbouw: direct na afloop van de Techniekdag (mits alle bezoekers uit het pand/terrein zijn).

Houd er rekening mee dat we vaak te gast zijn bij een bedrijf dat op maandag weer operationeel moet zijn.

16. Kunnen jullie tafels, stoelen, marktkramen etc. regelen?

Als de Techniekdag in een schoolgebouw wordt georganiseerd is dit over het algemeen geen probleem en kan je aangeven in het aanmeldformulier of je stoelen/tafels nodig hebt (in het opmerkingenveld). Bij de Techniekdagen georganiseerd bij een gastbedrijf geldt dat je zelf materialen en marktkramen moet regelen.

17. Wat voor doe-activiteit kan mijn bedrijf/onderwijsinstelling organiseren?

Kijk voor ideeën op onze inspiratiepagina of neem contact met ons op, we denken graag met je mee!

18. Is er stroomvoorziening bij de stands?

Als je hebt opgegeven in je aanmelding dat je stroom nodig hebt, dan ja! Maar afhankelijk van de locatie kan dit beperkt zijn.

19. Wordt er voor eten en drinken gezorgd?

Ja! Wij verzorgen een gratis lunch voor alle standhouders. In het aanmeldformulier kan je opgeven met hoeveel personen je hiervan gebruik wil maken. Ook staat er catering op de Techniekdagen, afhankelijk per locatie. Vanuit de organisatie krijg je een bon hiervoor, maar voor de rest van de dag geldt dat je daar koffie of andere versnaperingen kan halen voor je personeel.

Overige vragen

20. Hoeveel bezoekers kunnen we verwachten?

Dit verschilt per editie, maar gemiddeld trekt een Techniekdag tussen de 2.000 en 5.000 bezoekers.

21. Kan ik promotiemateriaal krijgen om de Techniekdag onder de aandacht te brengen?

Ja! We hebben promotiemateriaal zoals posters, flyers, teksten en social media visuals beschikbaar. Deze vind je in onze PR toolkit.

22. Ik heb nog andere vragen. Waar kan ik terecht?

Neem contact op met Leonie Dijkhof, projectleider Techniekdagen vanuit VNO-NCW Midden, via: dijkhof@vno-ncwmiddden.nl, zij helpt je graag verder!

Blijf op de hoogte! Volg ons op: